Boek voor hooggevoelige kinderen

Gwen is elf jaar en vertelt in haar boek ‘Ik ben Gwen’ wat het betekent om hooggevoelig te zijn. We kregen als school het boek toegezonden en schrijven met liefde en plezier over dit verhelderende boek. Even kort uitgelegd: hooggevoelig zijn betekent dat je overprikkeld kunt reageren op trillingen, geluiden, geuren en emoties om je heen.  Gwen legt stap voor stap uit wat er dan gebeurd en wat voor prikkels er zijn. Zo ontstaat er meer begrip voor hooggevoeligheid. Ze laat zien dat je je gedrag, emoties of gedachten niet bent, maar dat ze je een aanwijzing geven in welke mate je (gedachte) dicht bij jezelf, als bron van liefde, staat. Ze vertelt over haar ‘kleine ik’ of innerlijk kind en dat je er beste vrienden mee kunt worden.

Gwen heeft extra ‘voelsprieten’ en ze legt uit welke extra voelsprieten er bestaan. Verder gaat ze in op angsten die kunnen ontstaan door onbegrip, over het onderscheid maken tussen denken en voelen, en over rollen spelen en projecteren op anderen. Allemaal stuk voor stuk hele belangrijke onderwerpen. Ze weet de juiste onderwerpen aan te stippen en de kern te pakken.

Aan het einde van het boek vertelt Gwen over haar ervaringen thuis en op school en welke keuzes zijn daardoor heeft gemaakt. Gwen geeft ook praktische oefeningen die iedereen kan doen op elke plek. Dat is heel handig en het laatste hoofdstuk is er zelfs helemaal aan gewijd. Tot slot en misschien wel het allerleukste is dat achternin het boek een geheim wordt onthuld; waarom je hooggevoelig bent. Dat geheim mag je zelf lezen in dit leuke en complete uitleg-boek voor hooggevoelige mensen, jong en oud.

P.S. Je kunt ideëen lezen en inbrengen op Gwen’s website: www.halloikbengwen.nl