Start van IBBO Dolomiet!

IBBO Dolomiet is op 29 augustus 2016 van start gegaan met een aantal kinderen en een groep zeer toegewijde begeleiders. De eerste weken stonden vooral in het teken van kennismaken en het verkennen van elkaars wensen en verwachtingen. Het kernteam van begeleiders houdt wekelijks een begeleiderskring. Tijdens deze besprekingen van de begeleiders valt niet alleen op hoe verschillend de begeleiders zijn maar vooral hoezeer ze bereid zijn om van elkaar te leren.
Wat IBBO Dolomiet onderscheidt van andere IBBO-scholen, is dat de Nijmeegse IBBO-tak deel uit maakt van een woon- en werkgemeenschap in oprichting (Babylon) op de locatie Vijverhof. Een huisje op de Vijverhof is de locatie van de school. Een van de leerlingen woont sinds kort op de Vijverhof. Een andere leerling is vooral dolblij dat er een zorgboerderij is, waar zij vaak naar toe gaat. Mensen uit de gemeenschap kunnen workshops komen geven op IBBO Dolomiet.

Hoewel IBBO Dolomiet nog maar een paar maandjes oud is, bestaat het landelijke netwerk IBBO al weer vijf jaar en deze week hebben we het lustrum van IBBO gevierd met een halloweenfeest. Het was een fijn en gemoedelijk samenzijn van kinderen, begeleiders, ouders en sympathisanten. Dit feest was ook een soort startschot voor de volgende fase van IBBO Dolomiet. Bij IBBO geldt een proeftijd van minimaal een maand. Daarna kiezen kinderen, ouders en de begeleiders of IBBO de beste plek is voor het kind. Als dat zo is, kiest en tekent een kind zelf voor IBBO. Een aantal kinderen hebben nu bewust voor IBBO gekozen en daarmee een nieuwe fase ingeluid voor IBBO Dolomiet!